The Shorts (Нидерланды)

  
    

  Новости

  Новостей пока нет

  Афиша

  Событий пока нет

  Альбомы

  Comment Ca Va

  1983

  Ссылки

  The Shorts was een Nederlandse popgroep die in 1983 een hit scoorde in de Nederlandse hitlijsten met het nummer Comment ça va.
  The Shorts werden onder de naam De Bliksemafleiders opgericht in Leiden in 1977 door de producent Eddy de Heer. Op een talentenjacht ontdekte hij Hans van Vondelen, Erik de Wildt, Peter Wezenbeek, Frank van der Ven en Hans Stokkermans. De toen elfjarige jongens speelden vooral op een kindershow van Eddy de Heer. Na enkele jaren maakten de jongens een eigen single. Deze single werd geen succes, maar Eddy de Heer schreef als aanmoediging het nummer Comment ça va (in de Engelstalige uitvoering). Enkele jaren later was een platenmaatschappij bereid het nummer uit te brengen, maar dan in de Nederlandstalige versie.
  De Bliksemafleiders heetten inmiddels The Shorts. Het Nederlandstalige nummer Comment ça va werd aanvankelijk vooral door piraten gedraaid, maar werd al snel een groot commercieel succes. Het was in 1983 de bestverkochte single van Nederland[1]. De single werd vertaald in het Engels, Spaans, Duits en Frans en in verschillende landen uitgebracht. In totaal werden er meer dan vier miljoen exemplaren van verkocht. In 1983 werden The Shorts, Eddy de Heer en Jack de Nijs voor hun internationale succes van Comment ça va bekroond voor de Conamus Exportprijs.
  De volgende singles van The Shorts konden het succes niet meer evenaren. Na enkele wisselingen van de samenstelling van de groep werd in 1987 besloten te stoppen.

  Фотографии