Laus Høybye (Дания)

    Laus Rottbøll Høybye (født 11. december 1978) er en dansk skuespiller. Han er uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 2005. Han har medvirket i en lang række teaterstykker, film, tv-serier og har lagt stemme til adskillige tegnefilm og radiodramaer. Han udgav en cd i 1991 i forbindelse med filmen Krummerne, studerede musikvidenskab på Københavns Universitet og har medvirket som sanger i musikforestillinger, tegnefilm og udgivelser, bl.a. cd'en "Dagen og Vejen", hvor han var solist i numre komponeret af faren, komponisten og korlederen John Høybye.
    Han debuterede som skuespiller i filmen Camping i 1990 og blev landkendt som Krumme i de populære familiefilm Krummerne (1991) og Krummerne 2 - Stakkels Krumme (1992). Titelsangen, "Krummes Sang", på cd solgte platin.
    Som uddannet skuespiller debuterede Laus Høybye i forestillingen "Den Store Bastian" på Svalegangen i Århus. Han har medvirket i en lang række skuespil fortrinsvis i København: "Den Politiske Kandestøber" på Grønnegårdsteatret, som Børge i "Olsenbanden – The Musical" i Tivolis Koncertsal og alderdomskomedien "Evig Ung" på Nørrebro Teater.
    I 2009 medvirkede han i DR's julekalender Pagten som nissen Gibbus. Senest spillede han en af hovedrollerne i DR's tv-serie Lykke (2011), som Lykkes småneurotiske tvillingebror, Thomas.