Laus Høybye (Дания)

  
    

  Новости

  Новостей пока нет

  Афиша

  Событий пока нет

  Альбомы

  Compilation

  Ссылки

  Laus Rottbøll Høybye (født 11. december 1978) er en dansk skuespiller. Han er uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 2005. Han har medvirket i en lang række teaterstykker, film, tv-serier og har lagt stemme til adskillige tegnefilm og radiodramaer. Han udgav en cd i 1991 i forbindelse med filmen Krummerne, studerede musikvidenskab på Københavns Universitet og har medvirket som sanger i musikforestillinger, tegnefilm og udgivelser, bl.a. cd'en "Dagen og Vejen", hvor han var solist i numre komponeret af faren, komponisten og korlederen John Høybye.
  Han debuterede som skuespiller i filmen Camping i 1990 og blev landkendt som Krumme i de populære familiefilm Krummerne (1991) og Krummerne 2 - Stakkels Krumme (1992). Titelsangen, "Krummes Sang", på cd solgte platin.
  Som uddannet skuespiller debuterede Laus Høybye i forestillingen "Den Store Bastian" på Svalegangen i Århus. Han har medvirket i en lang række skuespil fortrinsvis i København: "Den Politiske Kandestøber" på Grønnegårdsteatret, som Børge i "Olsenbanden – The Musical" i Tivolis Koncertsal og alderdomskomedien "Evig Ung" på Nørrebro Teater.
  I 2009 medvirkede han i DR's julekalender Pagten som nissen Gibbus. Senest spillede han en af hovedrollerne i DR's tv-serie Lykke (2011), som Lykkes småneurotiske tvillingebror, Thomas.

  Фотографии