Jantje Smit (Нидерланды)

  
    

  Новости

  Новостей пока нет

  Афиша

  Событий пока нет

  Ссылки

  Johannes Hendricus Maria (Jan) Smit (Volendam, 31 december 1985) is een Nederlandse zanger, televisiepresentator, acteur, ondernemer en voetbalbestuurder. Smit zingt Nederlandstalige liedjes die vallen onder het genre dat bekendstaat als palingsound.
  Jantje Smit zong vier jaar bij het Volendammer jongenskoor De zangertjes van Volendam. Hij werd op tienjarige leeftijd ontdekt, toen de Volendamse band BZN een duet op wilde nemen met jong plaatselijk talent en zangeres Carola Smit (geen familie). Jantje werd hiervoor uitgekozen en het nummer Mama werd vervolgens een groot succes. Naar aanleiding hiervan mocht hij een solosingle opnemen, geproduceerd door drie BZN-leden.
  Dit werd de single Ik zing dit lied voor jou alleen, die op nummer 1 binnenkwam in de Nederlandse hitparades. Dit was in de geschiedenis van de Nederlandse Top 40 nog nooit eerder voorgekomen.[1] In de twee volgende jaren scoorde Jantje Smit nog vijf hits, waaronder Pappie, waar blijf je nou. Alle nummers werden geschreven door de BZN-leden Jan Keizer, Jack Veerman en Jan Tuijp.
  Buiten Nederland was Smit ook succesvol in België, Duitsland, Oostenrijk, Italië en Frankrijk. Hij trad enige tijd op in Duitsland vanwege de ruimere arbeidstijdenwetgeving: in Nederland mogen kinderen bij wet slechts enkele malen per jaar optreden. In Duitsland bracht hij tien Duitstalige albums uit. In 2001 ontving Smit met BZN en zijn producers de exportprijs, als best verkopende Nederlandse act in het buitenland.

  Фотографии